Λουκάνικα Καλαμάτας με πορτοκάλι

Πριν από δεκαετίες ο παππούς Κωνσταντίνος ήρθε από την Καλαμάτα φέρνοντας μαζί του την αυθεντική συνταγή του λουκάνικου με πορτοκάλι. Διαλεχτά κομμάτια φρέσκου χοιρινού κρέατος αναμειγνύονται με κύμινο, θρούμπι και κόλιανδρο ισορροπώντας άριστα το άρωμα που προσδίδει η φυσική φλούδα πορτοκαλιού. Όλα αυτά τα συστατικά ζυμώνονται μαζί με εκλεκτό κόκκινο κρασί και ωριμάζουν για 24 ώρες πριν γεμιστούν σε φυσικό χοιρινό έντερο, στεγνώσουν στον αέρα και τέλος καπνιστούν παραδοσιακά με ξύλο οξιάς. Το αποτέλεσμα δικαιώνει την πίστη μας στην παράδοση με το κλασικό χωριάτικο λουκάνικο της Καλαμάτας. Δυνατό άρωμα και μοναδική γεύση που θα σας ξαφνιάσει!

Kύμινο, θρούμπι, κόλιανδρο και κόκκινο ξηρό κρασί.

Παραδοσιακό κάπνισμα με ξύλο οξιάς.

Διαθρεπτική δήλωση ανά 100g:

Ενέργεια: 120Kcal/420Kj
Πρωτεϊνες: 20g
Υδατάνθρακας: 30g
Λιπαρά: 21.2g
Αλάτι: 2g
Εδώδιμες Ίνες: 0.5g

Σχετικές συνταγές