Αυγοσαλάτα με λουκάνικα τ.Τζουμαγιάς, λαχανικά και ελαφρύ dressing γιαουρτιού με μουστάρδα.
Μία πρωτότυπη και άκρως γευστική συνταγή από τον αγαπημένο μας σεφ! Η σαλάτα… αλλιώς!
Υλικά Συνταγής
6 λουκάνικα τ.Τζουμαγιάς Μουτεβελής
10 αυγά βρασμένα σφιχτά
80 γραμμάρια ρόκα κομμένη σε μικρά κομματάκια
30 τοματίνια κομμένα στα 4
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά μπαστουνάκια
200 γραμμάρια ραπανάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Για το dressing:
120 γραμμάρια γιαούρτι
60 ml ελαιόλαδο
3 κουταλιές μουστάρδα
20 ml χυμό λάιμ
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 3-4 λεπτά
Για 4 άτομα
Εκτέλεση Συνταγής
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing γιαουρτιού, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, τον χυμό λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα αυγά στα 4 και μετά σε μικρά κομματάκια και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Με ένα μαντολίνο κόβετε σε φέτες τα ραπανάκια και μετά με ένα κοφτερό μαχαίρι σε μικρά μπαστουνάκια και τα προσθέτετε στο μπολ με τα αυγά μαζί με την ρόκα, τα τοματίνια, την πράσινη πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα τ.τζουμαγιάς Μουτεβελής σε διαγώνιες φέτες.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τα λουκάνικα τ.τζουμαγιάς Μουτεβελής μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Προσθέτετε τα λουκάνικα μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά και προσεχτικά.
Σερβίρετε σε μεγάλα βαθιά ατομικά πιάτα την αυγοσαλάτα και από πάνω 2-3 κουταλιές από το dressing γιαουρτιού με την μουστάρδα.