Borscht (σούπα παντζάρι) με λουκάνικο

Borscht (σούπα παντζάρι) με λουκάνικο

Ένα ταξίδι στην κρύα Ρωσία τώρα που έπιασε ο χειμώνας…
 
Από τον σεφ Ανδρέα Λαγό
 

Υλικά Συνταγής

(για 8 άτομα)

Για τη σούπα
4κ.σ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα
2 παντζάρια τριμμένα
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
2 κλωνάρια σέλερι κομμένο σε φέτες
¼ λάχανο ψιλοκομμένο
500γρ. λουκάνικα “Μερακλίδικα Καυτερά”
2κ.σ πελτέ ντομάτας
2 λίτρα ζωμό λαχανικών
2 φύλλα δάφνης
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι-πιπέρι

Για το σερβίρισμα
Γιαούρτι
Φύλλα μαϊντανού

Εκτέλεση Συνταγής

Για τη σούπα
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το λουκάνικο κομμένο σε φέτες, το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο, το σέλερι, τις πατάτες και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το παντζάρι, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.
Σβήνουμε με το ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε το λάχανο, το χυμό λεμόνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20-25 λεπτά.

Σερβίρουμε τη σούπα με γιαούρτι και φύλλα μαϊντανού.

Σχετικές Συνταγές