Pao de queijo (ψωμάκια τυριού)

Pao de queijo (ψωμάκια τυριού)

Σας μυρίζουν κι εσάς τα φρέσκα ψωμάκια που μόλις βγήκαν από το φούρνο;;
 
Από τον σεφ Ανδρέα Λαγό
 

Υλικά Συνταγής

(για 24 τεμάχια)

Για τα pao de queijo
4 κούπες αλεύρι ταπιόκα
1 ¼ κούπα γάλα
½ κούπα νερό
6κ.σ ελαιόλαδο
1 ½ κούπα γραβιέρα τριμμένη
1 κούπα κασέρι τριμμένο
250γρ. λουκάνικο Ριγανάτο ψιλοκομμένο
2 αυγά μεγάλα
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Για τα pao de queijo
Βάζουμε το γάλα, το νερό, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση σε μέτρια θερμοκρασία.
Βάζουμε το αλεύρι ταπιόκα στο κάδο του μίξερ και στη συνέχεια ρίχνουμε το ζεστό μείγμα των υγρών και ζυμώνουμε σιγά-σιγά μέχρι να γίνει ζυμάρι.
Προσθέτουμε τα τυριά, το λουκάνικο και συνεχίζουμε το ζύμωμά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Πλάθουμε σε 24 μικρά μπαλάκια το ζυμάρι και τις τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 2000 C στον αέρα, για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα και να φουσκώσουν.

Σχετικές Συνταγές