Βελουτέ πράσου με λουκάνικο και τραγανά sticks ψωμιού

Βελουτέ πράσου με λουκάνικο και τραγανά sticks ψωμιού

Η εύκολη συνταγή της ημέρας, σούπα βελουτέ πράσου με Λουκάνικο με Φιστίκι Αιγίνης, για να μην σκέφτεσαι τι θα μαγειρέψεις και σήμερα! Επίσης τέλεια ιδέα για ορεκτικό σε εορταστικό τραπέζι!

 

Υλικά Συνταγής

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια πράσο μόνο το λευκό μέρος
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
200 γραμμάρια πατάτες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
100 ml λευκό κρασί
750 ml ζωμός κοτόπουλο
150 ml κρέμα γάλακτος Arla
300 γραμμάρια λουκάνικα με φιστίκι Αιγίνης Μουτεβελής
2 φέτες χωριάτικο ζυμωτό ψωμί
4 κουταλιές ελαιόλαδο.
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30-35 λεπτά

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι χοντροκόβετε όλα τα λαχανικά, τα πράσα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πατάτες.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς για να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τις πατάτες μαζί με τον ζωμό κοτόπουλο.
Μόλις η σούπα πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και την αφήνετε να σιγοβράσει για 30-35 λεπτά.
Όταν η σούπα έχει βράσει, την αποσύρετε από την φωτιά, αφαιρείτε μερικά από τα υγρά της σούπας σε ένα μπολ, με ένα ραβδομπλέντερ περνάτε την σούπα μέχρι να πάρει την επιθυμητή υφή και αν χρειάζεται υγρά προσθέτετε από αυτά που είχατε κρατήσει στο μπολ.
Όταν η σούπα έχει την επιθυμητή υφή προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα με φιστίκι Αιγίνης σε διαγώνιες φέτες και τις φέτες χωριάτικου ψωμιού σε μακρόστενα sticks.
Τοποθετείτε το ψωμί σε ένα αντικολλητικό ταψί, το περιχύνετε με τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνετε στο grill του φούρνου μέχρι να πάρει χρώμα το ψωμί και να γίνει τραγανό.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τα λουκάνικα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να βγάλουν τα αρώματά τους.

Tip: Σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά ατομικά πιάτα την βελουτέ πράσου με 3-4 κομμάτια λουκάνικου και 1-2 sticks ψωμιού από πάνω.

Σχετικές Συνταγές