Θαλασσινά στην κατσαρόλα με λουκάνικο, μάραθο και ντομάτα

Θαλασσινά στην κατσαρόλα με λουκάνικο, μάραθο και ντομάτα

Η πιο τολμηρή και νόστιμη συνταγή που θα δοκιμάσεις φέτος το καλοκαίρι! Θαλασσινά στην κατσαρόλα με λουκάνικα, μάραθο και ντομάτα! Από τον chef Γιάννη Λουκάκο.

Υλικά Συνταγής

Για 4 άτομα

50 γρ. ελαιόλαδο
250 γρ. λουκάνικο Μουτεβελής ‘’bratwurst bier’’, σε ροδέλες
120 γρ. φινόκιο, κομμένο σε καρέ
120 γρ. κρεμμύδι, σε καρέ
130 γρ. πράσο, σε ροδέλες πάχους 2εκ.
50 γρ. σέλερι, σε καρέ
30 γρ. πελτές ντομάτας
2 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
100 γρ. κρασί λευκό
500 γρ. νερό
200 γρ. ντομάτα, σε καρέ
12 γαρίδες, καθαρισμένες με ουρά και κεφάλι
12 μύδια
8 γρ. μάραθο, ψιλοκομμένο
50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε πλάγιες φέτες
8 φέτες ψωμί, φρυγανισμένες
ελαιόλαδο
αλάτι

Χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά

Εκτέλεση Συνταγής

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το λουκάνικο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα σκούρο καστανό χρώμα, για 2 με 3 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε τα λουκάνικα από την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το φινόκιο, το κρεμμύδι το πράσο και το σέλερι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά αλλά να παραμείνουν τραγανά, για περίπου 4 με 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, την πιπεριά τσίλι και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ.
Προσθέτουμε το νερό, την ντομάτα, λίγο αλάτι και δοκιμάζουμε.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά αλλά να παραμένουν ελαφρώς τραγανά. Προσθέτουμε λίγο νερό, αν χρειάζεται.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κυδώνια, τα οποία χρειάζονται περισσότερο χρόνο μαγειρέματος, προσέχοντας να τα αφαιρούμε μόλις ανοίγουν για να μην σκληρύνουν.

Μετά από 2’-3’ λεπτά αφότου έχουμε ρίξει τα κυδώνια, προσθέτουμε τα μύδια, τις γαρίδες και τα λουκάνικα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για μερικά λεπτά ακόμα, μέχρι ν’ ανοίξουν τα όστρακα και να μαγειρευτούν οι γαρίδες. Αλατίζουμε, ρίχνουμε τον μάραθο και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σερβίρουμε συνοδεύοντας με φρέσκο κρεμμύδι και φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.

Tip:
* Προσέχουμε πάντοτε τα όστρακα να είναι κλειστά πριν τα χρησιμοποιήσουμε. Όσα είναι ανοιγμένα, είναι επικίνδυνα και θα πρέπει να τα πετάξουμε.

Σχετικές Συνταγές