Ταρτάκια με κοζάκικα λουκάνικα, κολοκυθάκια και δυόσμο

Ταρτάκια με κοζάκικα λουκάνικα, κολοκυθάκια και δυόσμο.

Ταρτάκια με φρέσκα κολοκυθάκια που παίρνουν ένταση από τα πεντανόστιμα κοζάκικα λουκάνικα.

σεφ ρίχνει μπαχαρικά σε κρέας

Υλικά Συνταγής

2 έτοιμα φύλλα ζύμης για τάρτες ή φύλλα κουρού
400 γρ. Κοζάκικα λουκάνικα Μουτεβελής, ψιλοκομμένα
4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρά χτυπημένα
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
1½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κολοκύθια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
½ ματσάκια φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα ή 1 κουτ. γλυκού δυόσμο, ξερό
400 γρ. κασέρι, πικάντικο, τριμμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το άλειμμα

*Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κόκκινη πιπεριά που θα δώσει περισσότερο χρώμα και γεύση.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 35- 40 λεπτά
Για 8 ταρτάκια

Εκτέλεση Συνταγής

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρά 8 μικρές ταρτιέρες.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω τα αυγά, το γάλα, και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνω και αφήνω το μείγμα στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζω το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τα κολοκυθάκια και τα σοτάρω για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αδειάζω τα κολοκυθάκια σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και τα αφήνω να στραγγίξουν καλά.
Επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα ψιλοκομμένα λουκάνικα και τα σοτάρω για 4-5 λεπτα μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρω και αυτά σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
Ανοίγω το πρώτο φύλλο ζύμης στον πάγκο της κουζίνας και κόβω 4 κύκλους σε μέγεθος ανάλογο με τις θήκες που πρόκειται να μπουν. Μεταφέρω τα φύλλα ζύμης στις θήκες και τα πιέζω λίγο να κολλήσουν στις πτυχώσεις. Κόβω άλλους 4 δίσκους από το δεύτερο φύλλο ζύμης και τα τοποθετώ στις υπόλοιπες ταρτιέρες.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα λουκάνικα, τα κολοκυθάκια, τον δυόσμο και το κασέρι. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.
Μοιράζω στα ταρτάκια τη γέμιση με τα λουκάνικα και με ένα μεγάλο κουτάλι, απογεμίζω με το μίγμα των αυγών.
Ψήνω τα ταρτάκια για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.
Αφήνω τα ταρτάκια να γίνουν χλιαρά και σερβίρω.

Σχετικές Συνταγές