Τάρτα γιαουρτιού με κολοκύθι και λουκάνικο με πράσο

Τάρτα γιαουρτιού με κολοκύθι και λουκάνικο με πράσο


Τι καλύτερο από μια τάρτα με λουκάνικο, κολoκυθάκι και γιαούρτι;
Την παίρνεις εύκολα στη δουλειά και την απολαμβάνεις οποιαδήποτε ώρα της μέρας σα σνακ ή κυρίως πιάτο!

Συνταγή από τον βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη

 

 

Υλικά Συνταγής

Για 10 άτομα

Για τη γέμιση της τάρτας
(για 10 τάρτες περίπου των 15cm)
4 αυγά
100g γάλα
300g γιαούρτι
αλάτι πιπέρι

2 μικρά κολοκύθια
2 λουκάνικα με πράσο και μπαχαρικά
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Για την βάση της τάρτας
1 φύλλο σφολιάτας
20g βούτυρο
20g αλεύρι

όσπρια ή κάποιο άλλο είδους βάρος για το μαγείρεμα

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

Παίρνουμε ένα μπολ και σπάμε μέσα τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη μέχρι ν αποκτήσουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.

Κρατάμε στην άκρη μέχρι να μας χρειαστεί Κόβουμε τα κολοκύθια σε μικρά κυβάκια. Κόβουμε το λουκάνικο σε μικρά κυβάκια

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το λουκάνικο και τσιγαρίζουμε για 3-4λ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κολοκύθι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2λ.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε το έξτρα λάδι. Κρατάμε στην άκρη μέχρι να μας χρειαστεί.

Για τη βάση της τάρτας

Αλείφουμε καλά με το βούτυρο την ταρτιέρα μας και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Τινάζουμε το επιπλέον αλεύρι
Απλώνουμε σε ένα ξύλο κοπής το φύλλο της σφολιάτας. Κόβουμε με ένα τσέρκι διαμέτρου 2cm παραπάνω από το μέγεθος της ταρτιέρας μας και τοποθετούμε με προσοχή τη σφολιάτα επάνω.
Τρυπάμε με ένα πηρούνι τη σφολιάτα σε διάφορα σημεία (ωστε να μην φουσκώσει στο ψήσιμο). Καλύπτουμε με ένα φύλλο λαδόκολλας (το οποίο θέλουμε να προεξέχει για να το αφαιρέσουμε εύκολα μετά το ψήσιμο) και γεμίζουμε με όσπρια
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο με αέρα για 15-20΄. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα όσπρια (τα οποία μπορούμε να ξαναχρησιμοποιήσουμε με τον ίδιο τρόπο κάποια άλλη στιγμή)

Για το τελείωμα της τάρτας

Παίρνουμε την ψημένη τάρτα, και μοιράζουμε πάνω της το μείγμα από το κολοκύθι και το λουκάνικο. Εν συνεχεία, καλύπτουμε με το μείγμα του γιαουρτιού έτσι ώστε να πάει παντού. Τρίβουμε από πάνω την παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 170ο για 25λ περίπου

Σχετικές Συνταγές