Stromboli με λουκάνικο a la ελληνικά

Stromboli με λουκάνικο a la ελληνικά

Ταξίδι στους δρόμους της Σικελίας παρέα με τον σεφ Ανδρέα Λαγό

Υλικά Συνταγής

Για 2 τεμάχια

Για τη ζύμη
320γρ. χλιαρό νερό
2 ½ κ.γ ξηρή μαγιά
1κ.σ ζάχαρη
2κ.σ ελαιόλαδο
440γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι

Για τη σάλτσα
400γρ. ντομάτα κον κασέ
1κ.γ ζάχαρη
2κ.σ ελαιόλαδο
½ κ.γ σκόρδο σκόνη
½ κ.σ Italian seasoning (αποξηραμένος βασιλικός/ρίγανη/δεντρολίβανο/μαντζουράνα/θυμάρι)
Αλάτι-πιπέρι

Για τη γέμιση
500γρ. λουκάνικα a la ελληνικά με φέτα & λιαστή τομάτα κομμένο σε φέτες
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και σοταρισμένο
2 κούπες μοτσαρέλα τριμμένη
½ κούπα παρμεζάνα τριμμένη
Φύλλα βασιλικού
Για την επικάλυψη
3κ.σ ελαιόλαδο
Παρμεζάνα τριμμένη

Χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά

Εκτέλεση Συνταγής

Για τη ζύμη
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να ξεκουραστούν.
Βάζουμε στο μίξερ τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνουμε και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε στη αρχή σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια τη δυναμώνουμε μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι που να μην κολλάει.
Βάζουμε το ζυμάρι σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για 1 ώρα περίπου να φουσκώσει.

Για τη σάλτσα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα κρατάμε στην άκρη.

Συναρμολόγηση
Βγάζουμε το ζυμάρι από το μπολ και το χωρίζουμε στη μέση.
Απλώνουμε το κάθε κομμάτι σε μια επιφάνεια με λίγο αλεύρι και του δίνουμε παραλληλόγραμμο σχήμα. Σε κάθε κομμάτι βάζουμε σάλτσα, σοταρισμένο κρεμμύδι, λουκάνικο, φέτα, μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού.
Κλείνουμε τις άκρες και διπλώνουμε σε ρολό.
Βάζουμε το κάθε ρολό σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα έχοντας το κλείσιμο από την κάτω πλευρά. Χαράζουμε διαγώνιες γραμμές, λαδώνουμε την επιφάνεια, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και στη συνέχεια τα ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 2000 C, για 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα και να ψηθεί εσωτερικά.

Σχετικές Συνταγές