Πίτσα με λουκάνικο, τυρί κρέμα, ρόκα και τοματίνια

Πίτσα με λουκάνικα, τυρί κρέμα, ρόκα και τοματίνια

από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου

Υλικά Συνταγής

για 2 άτομα

4 λουκάνικα Μυκόνου Μουτεβελής
2 κουταλιές ελαιόλαδο
250 γραμμάρια σάλτσα τομάτας για πίτσα
300 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
20 τοματίνια κομμένα στα 2
40 γραμμάρια baby ρόκα
Για την ζύμη:
250 γραμμάρια αλεύρι
125 γραμμάρια χλιαρό νερό
4 γραμμάρια αποξηραμένη μαγιά
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χρόνος εκτέλεσης: 35′

Εκτέλεση

Σε ένα δοσομετρητή αναμιγνύετε λίγο χλιαρό νερό μαζί µε τη μαγιά και τη ζάχαρη για να διαλυθούν.
Στον κάδο του μίξερ κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το αλάτι και ανακατεύετε λίγο.
Τοποθετείτε όλα τα υλικά στον κάδο ενός μίξερ και με το γάντζο ζυμώνετε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την αποσύρετε από το μίξερ, την ζυμώνετε λίγο 2-3 λεπτά με τα χέρια σας σε έναν καθαρό και στεγνό πάγκο και την αφήνετε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την κόβετε στην μέση και ανοίγετε 2 μικρές πίτσες με την βοήθεια ενός πλάστη πάνω σε αλευρωμένο πάγκο.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα Μυκόνου σε φέτες πάχους ½ εκ. την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες και το κρεμμύδι στην μέση και μετά σε φέτες.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το λουκάνικο Μυκόνου για 2-3 λεπτά μέχρι να ξεκινήσει να παίρνει χρώμα και να βγάζει τα αρώματα του.
Αποσύρετε το λουκάνικο σε ένα μπολ, αφήνοντας τα λιπαρά του μέσα στο τηγάνι, το οποίο ξαναβάζετε σε δυνατή φωτιά.
Σοτάρετε τις πιπεριές μαζί με το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μοιράζετε ισομερώς τα υλικά στις 2 πίτσας με την εξής σειρά, πρώτα την σάλτσα τομάτας, από πάνω το φρέσκο τυρί κρέμα, τις σοταρισμένες πιπεριές και το κρεμμύδι και τέλος το λουκάνικο Μυκόνου.
Ψήνετε τις πίτσες σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο κελσίου, πάνω-κάτω, για 14-16 λεπτά.
Όταν οι πίτσες είναι έτοιμες τις αποσύρετε από τον φούρνο, τις αφήνετε να κρυώσουν λίγο, τοποθετείτε από πάνω τα τοματίνια και την baby ρόκα, κόβετε και σερβίρετε.

 

Σχετικές Συνταγές