Open sandwich με λουκάνικα μανούρι και ελιά, βραστό αυγό και αγιολί

Open sandwich με λουκάνικα μανούρι και ελιά, βραστό αυγό και αγιολί

 

 

Υλικά Συνταγής

Για 4 άτομα

1 συσκευασία λουκάνικα μανούρι και ελιά Μουτεβελής
4 φέτες προζυμένιο ψωμί σίκαλης
4 βρασμένα σφιχτά αυγά, κομμένα σε φέτες
Κόκκους ροζ πιπέρι
Φύλλα βασιλικού
Ντοματίνια

Για το αγιολί
1 κρόκο αυγού
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
250 ml ελαφρύ ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
Αλάτι

Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά

Εκτέλεση

Για το αγιολί
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τον κρόκο, το ξύδι, το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε το σκόρδο και τέλος το λάδι σε ροή μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη μαγιονέζα.


Για το open sandwich
Ψήνουμε τα λουκάνικα σε ανττικολλητικό τηγάνι και τα κόβουμε σε φέτες.
Απλώνουμε μια στρώση αγιολί σε κάθε φέτα ψωμί, τοποθετούμε τα αυγά, τα λουκάνικα και περιχύνουμε με λίγο ακόμη αγιολί.
Προσθέτουμε ροζ πιπέρι, φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε το open τοστ με ντοματίνια, τα υπόλοιπα λουκάνικα και το αγιολί.

Tip: Το αγιολί μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με μαγιονέζα που θα προσθέσουμε 1-2 σκελίδες σκόρδο

Σχετικές Συνταγές