Monkey Bread

Monkey bread

Η τέλεια συνταγή για εκδρομή! Την παίρνεις στο ταξίδι και τσιμπάς με την παρέα σα σνακ. Τη βάζεις σε τάπερ και την παίρνεις σε παραλία ή βουνό. Τη βάζεις στη μέση στο τραπέζωμα και απολαμβάνετε όλοι! Monkey bread με λουκάνικο τζουμαγιάς!

Υλικά Συνταγής

Για 5-6 άτομα

2 συσκ. Φρέσκια Ζύμη για Πίτσα
200 γρ. τυρί κρέμα
2 συσκ. Λουκάνικα τ. Τζουμαγιάς με ρίγανη και κύμινο
300 γρ. τυρί τσένταρ
Βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Φρέσκια και αποξηραμένη ρίγανη
2-3 πρέζες κύμινο
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε τα μισά λουκάνικα σε κύβους και τα υπόλοιπα σε φέτες και τα σοτάρουμε ξεχωριστά μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το τσένταρ, το κύμινο, τη φρέσκια και την αποξηραμένη ρίγανη, το πιπέρι και τα λουκάνικα που είναι κομμένα σε κύβους και ανακατεύουμε. 

Κόβουμε την κάθε ζύμη για πίτσα κάθετα στα 3 και οριζόντια στα 4. Μοιράζουμε τη γέμιση στα κομμάτια και τα κλείνουμε σε σφαιρικό σχήμα.

Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ, πασπαλίζουμε με τσένταρ και τοποθετούμε μια ποσότητα από τα λουκάνικα που κόψαμε σε φέτες. Καλύπτουμε με τα μισά μπαλάκια ζύμης, πασπαλίζουμε με τυρί, ρίχνουμε λάδι και ενδιάμεσα βάζουμε φέτες λουκάνικου. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα επόμενα μπαλάκια ζύμης, τα οποία τοποθετούμε επάνω από τα πρώτα. Ρίχνουμε φρέσκια ρίγανη και πιπέρι και ψήνουμε στους 40-45’.

Σχετικές Συνταγές