Χειροποίητη Ketchup
Όταν όλοι λένε back to school εμείς λέμε ότι το παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ, όπως άλλωστε και οι νοστιμιές που μπορούμε να μαγειρέψουμε με τα παιδιά μας! Αυτό το σ/κ έχουμε συνταγάρα για μικρούς και μεγάλους! Η πιο τέλεια σπιτική χειροποίητη κέτσαπ που έχετε δοκιμάσει!!! Ταιριάζει τέλεια σε σάντουιτς και hot dog με λουκάνικο και εννοείται σε τηγανιτές πατάτες για να τα συνοδεύσετε!
Υλικά Συνταγής
225g ντομάτα κονκασέ
25g σέλερι
25g τζίντζερ
40g κρεμμύδι
30g καστανή ζάχαρη
65g ξίδι από βατόμουρο
½ σκελίδα σκόρδο
αλάτι
1 γαρύφαλλο
2 τεμ. κέδρο
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
Εκτέλεση Συνταγής
Κόβουμε σε φέτες το σέλερι και τρίβουμε στον τρίφτη το τζίντζερ.
Κόβουμε κυβάκια το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ντομάτα κονκασέ και προσθέτουμε τα λαχανικά που κόψαμε, καθώς και τη ζάχαρη, το γαρύφαλλο, τον κέδρο το δεντρολίβανο.
Βράζουμε για περίπου 35΄ σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ώστε να καραμελώσει σχετικά η ντομάτα.
Στη συνέχεια αφαιρούμε τα μπαχαρικά και το δεντρολίβανο και χτυπάμε με ένα μπλεντερ ώστε να έχουμε μια βελούδινη κέτσαπ.
Αραιώνουμε με το ξίδι και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι.