Γεμιστά ψωμιά με λουκάνικα Καλαμάτας και μελάτο κρόκο

Γεμιστά ψωμιά με λουκάνικα Καλαμάτας και μελάτο κρόκο

από τον σεφ Γιάννη Λουκάκο

Υλικά Συνταγής

Για 4 ψωμιά

4 ψωμάκια του μπέργκερ
15 γρ. βούτυρο, λιωμένο
25 γρ. μουστάρδα Dijon
15 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. λουκάνικα a la ελληνικά με φέτα & λιαστή τομάτα, κομμένα σε σχετικά μεγάλα κομμάτια
200 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε 4
150 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
100 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μεσαία καρέ
100 γρ. ντομάτα, κομμένη σε μεσαία καρέ
4 γρ. φύλλα βασιλικού
180 γρ. γκούντα, τριμμένο
4 κρόκους
αλάτι
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά

Εκτέλεση Συνταγής

Κόβουμε το επάνω μέρος του ψωμιού και αδειάζουμε την ψίχα.
Αλείφουμε με το βούτυρο, τη μουστάρδα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο,
προσθέτουμε το λουκάνικο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα καστανό χρώμα για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα και να μαλακώσουν για 5 λεπτά περίπου. Σβήνουμε τη φωτιά και διατηρούμε το μείγμα ζεστό.

Στον πάτο του ψωμιού τοποθετούμε τη μισή ντομάτα, τον μισό βασιλικό, προσθέτουμε πιπέρι, ρίχνουμε τα σοταρισμένα υλικά, το μισό τυρί, σκεπάζουμε με την υπόλοιπή ντομάτα, τον βασιλικό και έπειτα με το υπόλοιπο τυρί.
Ψήνουμε στους 190°C μέχρι να λιώσουν τα τυριά, για περίπου 4 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, προσθέτουμε τους κρόκους πάνω στην επιφάνεια των λιωμένων τυριών και επιστρέφουμε στον φούρνο για 2 λεπτά.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Σχετικές Συνταγές