BLT sandwich με ταρτάρ μαγιονέζας και τηγανιτό αυγό
Πες πως είσαι σε ένα αμερικανικό dinner βρε παιδί μου… βάλε την ποιότητα “Μουτεβελής” με το νέο Back Bacon από το κομμάτι της μπριζόλας κι άλλα 3 υλικά και έφυγες!
από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου
Υλικά Συνταγής
για 2 άτομα
4 φέτες χωριάτικο προζυμένιο ψωμί
1 συσκευασία back bacon Μουτεβελής
1 τομάτα
2 φύλλα λόλα πράσινη
2 αυγά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Για την χειροποίητη ταρτάρ μαγιονέζας:
200 γραμμάρια μαγιονέζα
50 γραμμάρια κρεμμύδι
20 γραμμάρια κάπαρη
2 κουταλιές μαϊντανός
30 γραμμάρια αγγουράκι τουρσί
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 5-6 λεπτά
Εκτέλεση
Για την ταρτάρ
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε όλα τα υλικά, το κρεμμύδι, την κάπαρη, τον μαϊντανό και το αγγουράκι τουρσί.
Τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μαζί με την μαγιονέζα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σάντουιτς
Στο ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την τομάτα στην μέση και μετά σε λεπτές φέτες.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
Φρυγανίζετε ελαφρώς τις φέτες χωριάτικου ψωμιού, και από τις 2 μεριές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αποσύρετε το ψωμί από το τηγάνι, το τοποθετείτε σε μία επιφάνεια κοπής και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Τηγανίζετε τα 2 αυγά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα αποσύρετε από το τηγάνι, αφήνοντας το τηγάνι με ότι λιπαρά έχει, σε δυνατή φωτιά.
Σοτάρετε στο τηγάνι τις φέτες back bacon μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Στήσιμο
Στήνετε το BLT sandwich ξεκινώντας με 2 φέτες φρυγανισμένο ψωμί και μοιράζοντας ισομερώς, την ταρτάρ μαγιονέζας, τις φέτες τομάτας, την πράσινη λόλα, το back bacon, το τηγανιτό αυγό και τέλος τα υπόλοιπα φρυγανισμένα ψωμάκια.