Αυγοσαλάτα με λουκάνικα Μυκόνου, λαχανικά και dressing γιαουρτιού

Αυγοσαλάτα με λουκάνικα Μυκόνου, λαχανικά και dressing γιαουρτιού.

Μία ιδιαίτερη σαλάτα για τους λάτρεις του αυγού!

Υλικά Συνταγής

4 λουκάνικα τ. Μυκόνου Μουτεβελής
10 αυγά βρασμένα σφιχτά
20 τοματίνια κομμένα στα 4
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
200 γραμμάρια καλαμπόκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 καρότο
4 αγγουράκια τουρσί
Για το dressing:
120 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
5 κουταλιές μουστάρδα πικάντικη
1 κουταλιά κέτσαπ
2 κουταλάκια Worcestershire sauce
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 3-4 λεπτά
Για 4 άτομα

Εκτέλεση Συνταγής

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, το γιαούρτι, την πικάντικη μουστάρδα, την κέτσαπ και την Worcestershire sauce και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα αυγά στα 4 και μετά σε μικρά κομματάκια και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο ξύλο κοπής κόβετε τα τοματίνια στα 4, την πράσινη πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά μπαστουνάκια, τα αγγουράκια τουρσί σε λεπτές φέτες και τρίβετε το καρότο.
Τοποθετείτε όλα τα υλικά μαζί με το καλαμπόκι στο μπολ με τα αυγά.
Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα τ. Μυκόνου σε διαγώνιες φέτες.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τα λουκάνικα τ. Μυκόνου για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Προσθέτετε τα λουκάνικα μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά και προσεχτικά.
Σερβίρετε σε μεγάλα βαθιά ατομικά πιάτα την αυγοσαλάτα και από πάνω 2-3 κουταλιές από το dressing.

Σχετικές Συνταγές