Τραχανότο με τομάτα και λουκάνικα με φέτα
Υλικά Συνταγής
(για 4 άτομα)
300γρ τραχανάς ξινός
200γρ λουκάνικα ριγανάτα
150γρ λουκάνικα με φέτα, ρίγανη και λιαστή τομάτα
1 λευκό κρεμμύδι
1 πράσο
2 καρότα
50ml ελαιόλαδο
100 ml λευκό κρασί
600ml ζωμός λαχανικών
1 φύλλο δάφνης
80γρ βούτυρο
80γρ παρμεζάνα
1 κ.σ. πελτές
100γρ χυμός τομάτας
3 σταγόνες Tabasco
1κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
1Κ.γ. πάρπικα γλυκιά
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Κόβουμε τα λαχανικά και το λουκάνικα σε μικρά κυβάκια. Τοποθετούμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τριγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά τα λαχανικά για 2’. Έπειτα προσθέτουμε το λουκάνικο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3’. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το φύλλο δάφνης και τον τραχανά και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με λευκό κρασί, βάζουμε τον πελτέ τομάτας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Έπειτα προσθέτουμε τον χυμό τομάτας και τον ζωμό σταδιακά, μέχρι να χυλώσει ο τραχανάς και να είναι σχεδόν έτοιμος. αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι το βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούνε. Τέλος, ελέγχουμε τα καρυκεύματα.