Τηγανιά με λουκάνικα, πιπεριές & αρωματικό γιαούρτι με κύμινο

Τηγανιά με λουκάνικα, πιπεριές & αρωματικό γιαούρτι με κύμινο

 

Υλικά Συνταγής

Για την τηγανιά με λουκάνικα και πιπεριές
250 γρ. λουκάνικα με φέτα και λιαστή τομάτα, κομμένα σε ροδέλες 1εκ.
10 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
40 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε λεπτές φέτες
50 γρ. πιπεριές πράσινες, κομμένες σε λεπτές φέτες
60 γρ. πράσο, κομμένο σε φέτες
10 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
100 γρ. νερό
80 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
15 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος, ψιλοκομμένο
5 γρ. θυμάρι φρέσκο, φύλλα, ψιλοκομμένο
5 γρ. μαϊντανός, φύλλα, χοντροκομμένος
10 γρ. λεμόνι, ξύσμα

Για το αρωματικό γιαούρτι με κύμινο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
20 γρ. αγγούρι, τριμμένο
10 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
5 γρ. λεμόνι, χυμός
1 γρ. τζίντζερ σε σκόνη
2 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
2 γρ. κύμινο, σκόνη
αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

Για την τηγανιά με λουκάνικα και πιπεριές
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα λουκάνικα και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα, για 2 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε τα λουκάνικα σε ένα σκεύος και αφήνουμε το λίπος που έχουν βγάλει στο τηγάνι.
Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς για 5 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και αυτές για 5 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε το πράσο, το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει το σκόρδο για 2 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε το νερό, αλατίζουμε ελαφρώς και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθούν τα υγρά κατά το ήμισυ.
Προσθέτουμε τα λουκάνικα, τα ντοματίνια, το φρέσκο κρεμμύδι, το θυμάρι και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά αλλά να παραμένει λίγη υγρασία στο τηγάνι.
Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Για το αρωματικό γιαούρτι με κύμινο
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.

Tip σερβιρίσματος: Σε ένα πιάτο τοποθετούμε την τηγανιά, με ένα κουτάλι δημιουργούμε ένα κενό στο κέντρο της, τοποθετούμε στο κενό το αρωματικό γιαούρτι και τρίβουμε από πάνω το πιπέρι.

 

Σχετικές Συνταγές