Χωριάτικες ταλιατέλες με λουκάνικο, κολοκύθι και ντομάτα

Χωριάτικες ταλιατέλες με λουκάνικο, κολοκύθι και ντομάτα

Συνταγή που μυρίζει Μεσόγειο! Γεμάτη και δροσερή γεύση…
 
Από τον σεφ Γιάννη Λουκάκο

Υλικά Συνταγής

Για 2 μερίδες

300 γρ. ταλιατέλες
40 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. λουκάνικο Μουτεβελής ‘’μοσχαρίσιο’’, σε μέτριο καρέ
100 γρ. κολοκύθι, σε πλάγιες φέτες
5 γρ. σκόρδο, χοντροκομμένο
60 γρ. κρασί λευκό
400 γρ. ζωμός κοτόπουλο
10 γρ. λεμόνι χυμός
5 γρ. λεμόνι ξύσμα
60 γρ. ολόκληρη ντομάτα ξεφλουδισμένη, σε μέτριο καρέ
50 γρ. βούτυρο, παγωμένο (σε κύβους)
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
5 γρ. μαϊντανό, χοντροκομμένο
10 γρ. βασιλικό, χοντροκομμένο
αλάτι
φρέσκο μαύρο πιπέρι, τριμμένο

Χρόνος εκτέλεσης: 30′

Εκτέλεση Συνταγής

Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις ταλιατέλες και βράζουμε μέχρι το επιθυμητό σημείο βρασμού.
Παράλληλα ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο μέχρι να ροδίσει και να πάρει έντονο χρώμα. Αποσύρουμε το λουκάνικο σε ένα πιάτο αφήνοντας στο τηγάνι όση λιπαρή ουσία έχει βγάλει.
Επαναφέρουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τα κολοκύθια, αλατίζουμε και σοτάρουμε ώστε να πάρουν έντονο χρυσαφένιο χρώμα αλλά να παραμείνουν τραγανά. Επαναφέρουμε το λουκάνικο στο τηγάνι, προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλο και μαγειρεύουμε μέχρι ο ζωμός να έχει μειωθεί αλλά να είναι αρκετός ώστε να μπορέσουμε να χυλώσουμε τα ζυμαρικά.
Προσθέτουμε τις ταλιατέλες και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μόλις ο ζωμός στο τηγάνι αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε εντελώς τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει το ζυμαρικό. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε εάν χρειάζεται.
Τέλος, προσθέτουμε την παρμεζάνα, τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε και αν επιθυμούμε τρίβουμε από πάνω φρέσκο μαύρο πιπέρι.

Tip:
*Αντί για ταλιατέλες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ζυμαρικό της αρεσκείας μας.

Σχετικές Συνταγές