Συκώτι τηγανιά με Kοζάκικα λουκάνικα και πιπεριά Φλωρίνης

Συκώτι τηγανιά με Kοζάκικα λουκάνικα και πιπεριά Φλωρίνης.

Φτιάξτε τα συκωτάκια αλλιώς!
Μία διαφορετική ιδέα για όσους δεν είναι λάτρεις των κλασσικών συνταγών για τις ημέρες αυτές… αλλά είναι λάτρεις του καλού μεζέ! Για το εορταστικό τραπέζι και όχι μόνο…

σεφ ρίχνει μπαχαρικά σε κρέας

Υλικά Συνταγής

250 γραμμάρια συκώτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
6 Κοζάκικα λουκάνικα Μουτεβελής
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά μπαστουνάκια
Χυμό από 1 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10-12 λεπτά
Για 4 άτομα

Εκτέλεση Συνταγής

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κοζάκικα λουκάνικα Μουτεβελής σε λεπτές διαγώνιες φέτες και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Στο ίδιο ξύλο κοπής κόβετε το συκώτι σε μικρές μπουκιές και το τοποθετείτε κα αυτό σε ένα μπολ.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε για 2-3 λεπτά το κοζάκικο λουκάνικο Μουτεβελής, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να βγάλει τα λιπαρά του.
Αποσύρετε το λουκάνικο από το τηγάνι, το τοποθετείτε σε ένα μπολ, αφήνοντας στο τηγάνι τα λιπαρά του.
Ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το συκώτι για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από παντού, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια μαζί με τις πιπεριές Φλωρίνης και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε τα κοζάκικα λουκάνικα Μουτεβελής, σβήνετε με τον χυμό λεμονιού, προσθέτετε το ξύσμα από το λεμόνι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.

Σχετικές Συνταγές