Spring rolls με λουκάνικο χοιρινό και λάχανο

Spring rolls με λουκάνικο χοιρινό και λάχανο

 

 

Υλικά Συνταγής

Μερίδες: 4-5 άτομα

Για τα spring rolls
5 χωριάτικα φύλλα

Για τη γέμιση
1 λουκάνικο χοιρινό, ψιλοκομμένο
200 γρ. λάχανο, ψιλοκομμένο
100 γρ. μανιτάρια καφέ ή λευκά, κομμένα σε λωρίδες
100 γρ. κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
2 καρότα, τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ, τριμμένο
30 ml. σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Επιπλέον χρειαζόμαστε
1 ασπράδι
Ελαιόλαδο

Για τη συνοδευτική σάλτσα
100 γρ. φυστικοβούτυρο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 σκελίδα σκόρδο
20 ml. σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
1 λάιμ
30 ml νερό

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρουμε το λουκάνικο με το σησαμέλαιο για 2’, προσθέτουμε σκόρδο, το τζίντζερ, όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, τη σάλτσα σόγιας,αλάτι, πιπέρι, σωτάρουμε για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε.
Ανοίγουμε τα φύλλα και τα κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια, αλείφουμε με ασπράδι το κάθε φύλλο, , τοποθετούμε τη γέμιση και κλείνουμε σε ρολάκι.
Ακολουθούμε τη διαδικασία για όλα τα υλικά και τοποθετούμε τα spring rolls σε δίσκο ψησίματος που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε μέχρι να πάρουν τα spring rolls χρυσό χρώμα στους 180ο C.
Ετοιμάζουμε τη συνοδευτική σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά, εκτός από το νερό, το οποίο προσθέτουμε στο τέλος αραιώνοντας τη σάλτσα.
Σερβίρουμε τα spring rolls με τη σάλτσα και ψιλοκομένο κόλιανδρο.

Τips για λάχανο και τη συνταγή:
– Το λάχανο είναι εξαιρετικά πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνη Κ η οποία μας βοηθά να κρατάμε τον εγκέφαλό μας σε «φόρμα».
– Στα spring rolls μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε επιπλέον καλαμπόκι, φύτρες, κολοκύθι και μωβ λάχανο
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε φυστικοβούτυρο χρησιμοποιούμε ταχίνι

 

Σχετικές Συνταγές