Σπιτική Μπάρμπεκιου σως
Συνταγή για εύκολη και γρήγορη Σπιτική Μπάρμπεκιου σως.
Υλικά Συνταγής
200 γρ κέτσαπ
100 ml bourbon whisky
100 ml νερό
Χυμό από 1 πορτοκάλι
1 κ.σ. μουστάρδα
4 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
4 κ.σ. Worcestershire sauce
1 κ.γ Tabasco
1 κ.γ πάπρικα καπνιστή
1 κ.γ αλάτι
Εκτέλεση Συνταγής
Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα τηγάνι σε υψηλή φωτιά και ανακατεύετε για 1 με 2
λεπτά.
2. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 10 με 15 λεπτά.
3. Μόλις η σως έχει γίνει αρκετά πηχτή σβήνετε, αποσύρετε από τη φωτιά και
την αποθηκεύετε σε βαζάκι.
Μικρά Μυστικά:
Αντικαταστήστε τη καστανή ζάχαρη με το μέλι.
Η ΒΒQ σως μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι και 3 μήνες.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη BBQ σως πριν το ψήσιμο των κρεάτων
σας ως μαρινάδα για τα κρέατα σας αλλά και μετά ως συνοδευτικό.