Σπετσοφάι με δύο λουκάνικα
Θες να φτιάξεις σπετσοφάι και δεν ξέρεις ποιο λουκάνικο του “Μουτεβελή” σου ταιριάζει περισσότερο;; Δεν υπάρχει σωστό και λάθος εδώ! Εμείς “παίξαμε” με 2 διαφορετικά για εναλλαγή γεύσεων!
από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου
Υλικά Συνταγής
για 4 άτομα
1 συσκευασία χωριάτικα λουκάνικα Μουτεβελής
1 συσκευασία ριγανάτα λουκάνικα Μουτεβελής
3 πράσινες πιπεριές κέρατο
1 πράσινη πιπεριά
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά πελτέ τομάτας
100 ml κόκκινο κρασί
1 κουταλιά πετιμέζι
300 γραμμάρια τομάτα τριμμένη
300 γραμμάρια τομάτα κονκασέ
2 κλωναράκια θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25-30 λεπτά
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια, χοντροκόβετε το κρεμμύδι, ψιλοκόβετε τις σκελίδες και τα λουκάνικα σε διαγώνιες φέτες πάχους ½ εκατοστού.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τα λουκάνικα μέχρι να βγάλουν τα λιπαρά τους και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Όταν τα λουκάνικα είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι, αφήνοντας μέσα τα λιπαρά τους και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά προσθέτοντας το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις πιπεριές μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 4-5 λεπτά να πάρουν λίγο χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας μαζί με το πετιμέζι, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά, σβήνετε με το κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε την τριμμένη τομάτα μαζί με την τομάτα κονκασέ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Χαμηλώνετε την φωτιά, αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτετε τα σοταρισμένα λουκάνικα συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτετε το φρέσκο θυμάρι, αφήνετε το σπετσοφάι να πάρει άλλες 2-3 βράσεις και το αποσύρετε απ την φωτιά.
Σερβίρετε το σπετσοφάι σε ατομικά πιάτα με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.