Σεφταλιές σε πίτα με ταμπουλέ
Συνεπείς στο γευστικό μας ταξίδι με τις Κουζίνες του Κόσμου. Ο chef Ανδρέας Λαγός προτείνει μια συνταγή από Κύπρο που μας παραπέμπει σε διακοπές και φαγητό σε ταβερνάκι, μόνο που μπορείτε να το κάνετε μόνοι εύκολα στο σπίτι! Σεφταλιές σε πίτα με ταμπουλέ και λουκάνικο με πράσο.
Υλικά Συνταγής
για 6 άτομα
Για τις σεφταλιές
1 κιλό λουκάνικα Μουτεβελής με πράσο αλεσμένο
1 ντομάτα τριμμένη
1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1/4κ.γ. κανέλα, τριμμένη
1.200γρ. αρνίσια μπόλια
Χυμό από 2 λεμόνια
2κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Για το ταμπουλέ
300γρ. πλιγούρι μουλιασμένο
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους, χωρίς σπόρους
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μικρό αγγούρι ψιλοκομμένο
6κ.σ χυμό λεμόνι
3 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένα
2 ματσάκια δυόσμο ψιλοκομμένο
1κ.γ. μπαχάρι σκόνη
6κ.σ. ρόδι
120γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Κυπριακές πίτες
Γιαούρτι
Εκτέλεση
Για τις σεφταλιές
Βάζουμε τη μπόλια μέσα σε μια λεκάνη με το χυμό λεμόνι και νερό μέχρι να τη σκεπάσει από τη προηγούμενη μέρα στο ψυγείο.
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε την μπόλια να στεγνώσει και στη συνέχεια την κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες.
Βάζουμε λίγο μείγμα λουκάνικου και τυλίγουμε σε οβάλ σχήμα.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή σχαροτήγανο ή σχάρα πολύ καλά και βάζουμε τις σεφταλιές.
Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10-12 λεπτά περίπου, γυρνώντας τες ανά διαστήματα, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Για το ταμπουλέ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα φυλάμε ψυγείο.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε τις σεφταλιές με τη σαλάτα ταμπουλέ, κυπριακές πίτες και γιαούρτι.