Samosas με λουκάνικο με φιστίκι Αιγίνης και λαχανικά

Samosas με λουκάνικο με φιστίκι Αιγίνης και λαχανικά

 

Υλικά Συνταγής

(για 12 τεμάχια)

Για το φύλλο
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κ.γ αλάτι
4κ.σ. ελαιόλαδο
90-100γρ. νερό

Για τη γέμιση
2κ.σ ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1κ.σ τζίντζερ τριμμένο
1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200γρ. πατάτα βρασμένη
300γρ. λουκάνικο ψιλοκομμένο
2κ.σ κόλιανδρο ψιλοκομμένο
4κ.σ αρακά βρασμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
1κ.γ κύμινο κόκκους σπασμένο
Αλάτι-πιπέρι

Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Για το φύλλο
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και ανακατεύουμε να γίνει σαν υγρή άμμος.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό σιγά-σιγά και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει μια ενιαία μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 40 λεπτά.

Για τη γέμιση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το τζίντζερ και σοτάρουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε το λουκάνικο, την πατάτα λιωμένη με ένα πιρούνι, το αρακά, το κύμινο, αλάτι πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον κόλιανδρο, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.

Συναρμολόγηση
Πλάθουμε το ζυμάρι σε μπαστούνι και το κόβουμε σε 12 κομμάτια.
Ανοίγουμε το ένα κομμάτι σε στρογγυλό σχήμα, μπορούμε να το κόψουμε με ένα μαχαίρι για να είναι ομοιόμορφα στρογγυλό και στη συνέχεια βρέχουμε την μια πλευρά και την ενώνουμε με την άλλη πλευρά , τσιμπώντας τα 2 ζυμάρια, έτσι ώστε να σχηματίσουμε ένα κώνο.
Γεμίζουμε τον κώνο με την γέμιση και τον κλείνουμε με τον ίδιο τρόπο, τσιμπώντας τις 2 άκρες.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο ζυμάρι.
Τηγανίζουμε τα samosas σε καυτό λάδι για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν χρώμα.

Σχετικές Συνταγές