Pesto βασιλικού
Ένα από τα πιο τιμημένα και αγαπημένα αρωματικά της ελληνικής κουζίνας! Για ζυμαρικά, για κρύα σάντουιτς αλλά και για επικές μπρουσκέτες!
Υλικά Συνταγής
100 γρ. φύλλα βασιλικού
50 γρ. κουκουνάρι
4 σκελίδες σκόρδου
2 κ.σ. διατροφική μαγιά
75 γρ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
50 γρ. ζωμός από τα ζυμαρικά
Εκτέλεση Συνταγής
Πλένετε τον βασιλικό, τον καθαρίζετε από τα κοτσάνια του και τον στραγγίζετε. Τον στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το σκόρδο, το κουκουνάρι και την διατροφική μαγιά. Μετά προσθέτετε και τον στεγνό βασιλικό. Ρίχνετε το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Λίγο πριν αποσύρετε τα ζυμαρικά από την φωτιά, παίρνετε 50 γρ. από τον ζωμό που βράζουν και τον ρίχνετε στο μπλέντερ ώστε η σάλτσα να γίνει λίγο πιο υδαρής και να “αγκαλιάσει” καλύτερα τα ζυμαρικά. Σερβίρετε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αν φτιάξετε λιγότερα ζυμαρικά, μειώστε τις ποσότητες των υλικών ή φτιάξτε τις ίδιες, απλά όσο περισσέψει το βάζετε σε ένα γυάλινο βαζάκι, το σκεπάζετε με ελαιόλαδο και το φυλάτε στο ψυγείο. Καλή σας απόλαυση!