Πέννες με χοιρινό παστό και μυζήθρα

Πέννες με χοιρινό παστό και μυζήθρα

Υλικά Συνταγής

Για 2 άτομα

300 γραμμάρια πέννες
2 αυγά ολόκληρα
140 γραμμάρια μυζήθρα ξερή τριμμένη σε σκόνη
200 γραμμάρια χοιρινό παστό Μουτεβελής
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χρόνος προετοιμασίας:15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το χοιρινό παστό σε μικρά κυβάκια.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε τα αυγά μαζί με την μυζήθρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο βράζετε τις πέννες 2 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος.
Όση ώρα βράζουν οι πέννες τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το χοιρινό παστό για 2-3 λεπτά μέχρι να βγάλει τα αρώματα του και να πάρει ωραίο χρώμα.
Σουρώνετε τις πέννες, τις προσθέτετε στο τηγάνι, αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, ανακατεύετε μία φορά και τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού στο μπολ με τα αυγά και την μυζήθρα.
Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί μία σάλτσα και σερβίρετε την μακαρονάδα σε βαθιά πιάτα, πασπαλίζετε με λίγη μυζήθρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σχετικές Συνταγές