Πένες με λουκάνικα, σπανάκι, βασιλικό και μοτσαρέλα
Υλικά Συνταγής
Για 4 άτομα
500 γρ. πένες
30 γρ. ελαιόλαδο
300 γρ. λουκάνικο Μουτεβελής ‘’με ελιά’’, σε μέτριο καρέ
20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
100 γρ. κρασί λευκό
100 γρ. ζωμό κοτόπουλο
200 γρ. σάλτσα ντομάτα
200 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
60 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια, κομμένη σε μικρά καρέ
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
10 γρ. βασιλικό, χοντροκομμένο
μπούκοβο
αλάτι
μαύρο πιπέρι φρέσκο, τριμμένο
Χρόνος προετοιμασίας:15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και τα σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και έπειτα προσθέτουμε το λουκάνικο. Μαγειρεύουμε μέχρι το λουκάνικο να πάρει έντονο χρώμα από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει προσθέτουμε το μπούκοβο. Σβήνουμε με λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτα και τον ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα περίπου στο μισό.
Προσθέτουμε το σπανάκι, τις πένες, αλατίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να χάσει το σπανάκι τα υγρά του. Βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μισή μοτσαρέλα, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.