Μαυρομάτικα με Κοζάκικα λουκάνικα και πιπεριές στον φούρνο.
Τα όσπρια έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στα λουκάνικα… και το αντίθετο! Ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου μας δείχνει για ακόμα μία φορά έναν ιδανικό τρόπο παντρέματος στο φούρνο!
Υλικά Συνταγής
300 γραμμάρια μαυρομάτικα βρασμένα
6 κοζάκικα λουκάνικα Μουτεβελής
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσο μόνο το λευκό μέρος
1 κρεμμύδι
200 γραμμάρια φέτα
30 τοματίνια κομμένα στην μέση
2 κουταλάκια φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 25-30 λεπτά
Για 4 άτομα
Εκτέλεση Συνταγής
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές, την πράσινη, την κίτρινη και την κόκκινη, σε μικρά κυβάκια, το πράσο στην μέση και σε λεπτές φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Στο ίδιο ξύλο κοπής κόβετε τα κοζάκικα λουκάνικα Μουτεβελής σε διαγώνιες φέτες πάχους ½ εκατοστού.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τα κοζάκικα λουκάνικα Μουτεβελής μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Αποσύρετε τα λουκάνικα από το τηγάνι, αφήνετε στο τηγάνι τα λιπαρά τους, ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο πράσο μαζί με το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, προσθέτετε τις πολύχρωμές πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα μαυρομάτικα, την φέτα χοντροτριμμένη με τα χέρια σας, τα τοματίνια, την ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη και τα λουκάνικα και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα πυρέξ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 25-30 λεπτά.