Λουκάνικα με τραγανές baby πατάτες και πέστο μυρωδικών
Το πέστο δίνει δροσιά, φρεσκάδα και δυνατό άρωμα σε ένα από τα κλασσικά μας φαγητά!
Υλικά Συνταγής
Για 4 άτομα
4 μοσχαρίσια λουκάνικα Μουτεβελής
15 baby πατάτες
60 γραμμάρια ελαιόλαδο
Για το πέστο μυρωδικών:
¼ ματσάκι μυρώνι
¼ ματσάκι βασιλικό
½ ματσάκι μαϊντανό
¼ ματσάκι δυόσμο
2 σκελίδες σκόρδο
140 ml ελαιόλαδο
25 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο
80 γραμμάρια παρμεζάνα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40-45 λεπτά
Εκτέλεση Συνταγής
Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το πέστο, το μυρώνι, τον βασιλικό, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το σκόρδο, το καβουρδισμένο κουκουνάρι, τα 140 ml ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Χτυπάτε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ωραίο πέστο.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις baby πατάτες για 18-20 λεπτά.
Αποσύρετε τις πατάτες από την κατσαρόλα, τις τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί, τις πατάτε με ένα press-puree για να ισιώσουν και να φτάσουν ένα πάχους περίπου ½ εκ.
Προσθέτετε τα 60 γραμμάρια ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω-κάτω, στους 230ο κελσίου για 18-20 λεπτά.
Στα πρώτα 10 λεπτά αποσύρετε το ταψί από τον φούρνο, ανακατεύετε τις πατάτες, προσθέτετε τα μοσχαρίσια λουκάνικα, και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 8-10 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα μοσχαρίσια λουκάνικα και να γίνουν τραγανές οι baby πατάτες.
Αποσύρετε τις πατάτες και τα λουκάνικα από τον φούρνο, τα σερβίρετε σε μία μεγάλη πιατέλα και περιχύνετε από πάνω με το πέστο μυρωδικών.