Κρεμμυδόσουπα με χωριάτικα λουκάνικα με σκόρδο.
Ξεχάστε την σούπα όπως την ξέρατε!
Σας προτείνουμε μία διαφορετική, πικάντικη σούπα που θα πείσει μικρούς και μεγάλους!
Υλικά Συνταγής
1 κιλό κρεμμύδια
120 γραμμάρια βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλιά αλεύρι
100ml κρασί λευκό ξηρό
3-4 κόκκοι μπαχάρι
1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών
2 χωριάτικα λουκάνικα με σκόρδο «Μουτεβελής»
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος βρασίματος: 40 λεπτά
Για 4 άτομα
Εκτέλεση Συνταγής
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
Τοποθετείτε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε μέσα τα 80 γραμμάρια βούτυρο να λιώσουν.
Σοτάρετε τις ροδέλες κρεμμυδιού μαζί με την 1 σκελίδα σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν.
Μόλις τα κρεμμύδια έχουν μαραθεί και έχουν αποκτήσει ένα σκούρο χρώμα, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να εξαφανιστεί τελείως.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, αφήνετε τα κρεμμύδια να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν τελείως το κρασί και προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών.
Χαμηλώνετε την φωτιά, προσθέτετε το μπαχάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε τα κρεμμύδια να σιγοβράσουν για περίπου 40 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το χωριάτικο λουκάνικο με σκόρδο «Μουτεβελής» σε λεπτές διαγώνιες φέτες.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε το χωριάτικο λουκάνικο με σκόρδο «Μουτεβελής» για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.