Φασόλια χάντρες με πιπεριές και λουκάνικα
από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Υλικά Συνταγής
Για 4 άτομα
4 λουκάνικα με πράσο Μουτεβελής
400 γραμμάρια φασόλια βανίλιες βρασμένα
2 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 καρότο
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
200 γραμμάρια τριμμένη τομάτα
150 ml ζωμό κοτόπουλο
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρ
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια,
ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το πράσο, στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε το καρότο και
τέλος κόβετε τα λουκάνικα με πράσο σε 4-5 κομμάτια το καθένα
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα κομμάτια λουκάνικου μέχρι να βγάλουν τα λιπαρά τους και να πάρουν ωραίο
χρώμα και τα αποσύρετε από την σοτέζα σε ένα μπολ, αφήνοντας τα λιπαρά μέσα στην σοτέζα.
Ξαναβάζετε την σοτέζα σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και το καρότο για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν
αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε και τις ψιλοκομμένες πιπεριές και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά,
πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τα φασόλια μαζί με την τριμμένη τομάτα και τον ζωμό κοτόπουλο και το
αφήνετε το φαγητό να πάρει μία βράση.
Προσθέτετε το λουκάνικο με πράσο, τοποθετείτε το περιεχόμενο σε ένα πυρέξ και ψήνετε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-25 λεπτά.