Φακές στο φούρνο με σπανάκι και λουκάνικο με πορτοκάλι
Υλικά Συνταγής
Για 4 άτομα
Υλικά:
200 g φακές
1 συσκευασία λουκάνικο Μουτεβελής με πορτοκάλι
300 g φρέσκο σπανάκι
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
2 σκ. σκόρδο
100 ml ελαιόλαδο
1 μέτριο πράσο σε λεπτές ροδέλες
1 μέτριο καρότο σε καρέ
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης σε καρέ
1 κονσέρβα ντοματάκια
Μισό κ.γ. γλυκιά πάπρικα
2 φύλλα δάφνης
Μισό κ.γ. ρίγανη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τις φακές και τις βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό, μέχρι η στάθμη του να φτάσει έως τη μέση της κατσαρόλας και τις βράζουμε για 10 λεπτά
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το πράσο, το καρότο και την πιπεριά για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι χονδροκομμένο, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, τη ρίγανη και τα γαρίφαλα, ρίχνουμε και το σπανάκι και συνεχίζουμε για ένα λεπτό
Δε θέλουμε να μαραθούν τα λαχανικά μας γιατί θα συνεχίσουμε το μαγείρεμα στο φούρνο
Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Βάζουμε σε πυρέξ τις φακές, το σπανάκι με τα λαχανικά και το λουκάνικο
Περιχύνουμε με το ντοματάκι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε και την πάπρικα και τα βάζουμε στο φούρνο
Ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να γίνουν τα λουκάνικα.