Crepes με λουκάνικο, μανιτάρια και κρέμα γραβιέρας
Υλικά Συνταγής
Για 8 μερίδες
Για τις κρέπες
1 ¼ κούπα γάλα
3 αυγά μεγάλα
2κ.σ βούτυρο λιωμένο
1κ.γ ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι-πιπέρι
Βούτυρο για το ψήσιμο
Για τη γέμιση
4κ.σ ελαιόλαδο
300γρ. λουκάνικα ψιλοκομμένα
500γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κούπες σπανάκι
1κ.γ θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
Αλάτι-πιπέρι
Για την κρέμα
120γρ. βούτυρο
60γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κούπες γάλα
180γρ. γραβιέρα τριμμένη
1κ.σ μουστάρδα με κόκκους
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Για τις κρέπες
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει ομοιόμορφος ρευστός σχετικά χυλός.
Αφήνουμε τον χυλό να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι για κρέπες, αλείφουμε με λίγο βούτυρο και ρίχνουμε ¼ κούπας από το χυλό.
Κουνάμε το τηγάνι να πάει παντού ο χυλός και το αφήνουμε να ψηθεί για 30 δευτερόλεπτά περίπου μέχρι η επιφάνεια να γεμίσει φουσκάλες.
Γυρίζουμε ανάποδα την κρέπα και την ψήνουμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα περίπου.
Αφήνουμε την κρέπα σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τον υπόλοιπο χυλό.
Για την γέμιση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το λουκάνικο και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά να πάρει χρώμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι, ανακατεύουμε να μαραθεί το σπανάκι και να σωθούν τα υγρά του.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και κρατάμε στην άκρη.
Για την κρέμα
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 2-3 λεπτά να καβουρδιστεί το αλεύρι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα σιγά-σιγά, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μια ρευστή σχετικά μπεσαμέλ.
Προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε να λιώσει και κρατάμε στην άκρη.
Συναρμολόγηση
Γεμίζουμε τις κρέπες με τη γέμιση του λουκάνικου, τυλίγουμε σε ρολό και σερβίρουμε με μια κουταλιά κρέμα γραβιέρας.