Σούπα κουνουπίδι με χωριάτικο λουκάνικο

Σούπα κουνουπίδι με χωριάτικο λουκάνικο

Δώστε άλλη γευστική πινελιά σε ένα όχι και τόσο αγαπημένο λαχανικό, το κουνουπίδι! Ανακαλύψτε την απόλυτη comfort σούπα κουνουπίδι με χωριάτικο λουκάνικο από 100% ελληνικό κρέας! Ζεστή, χορταστική και γεμάτη γεύση.

Υλικά Συνταγής

για 4 άτομα

1 μέτριο κουνουπίδι, χωρισμένο σε μικρά μπουκέτα
2 λουκάνικα χωριάτικα Μουτεβελής από 100% φρέσκο ελληνικό κρέας
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 καρότα, κομμένα σε μικρές ροδέλες
1 πατάτα, κομμένη σε κύβους
4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι (ή φρέσκο αν έχετε)
Αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (προαιρετικά, για πιο βελούδινη υφή)
Φρέσκο θυμάρι ή μάραθο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

Εκτέλεση

Κόψτε το λουκάνικο σε ροδέλες. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προσθέστε το λουκάνικο και ψήστε το μέχρι να τραγανίσει ελαφρώς και να βγάλει τα λίπη του. Αφαιρέστε από την κατσαρόλα και αφήστε στην άκρη ώστε να το προσθέσετε στο τέλος στην σούπα.

Στην ίδια κατσαρόλα προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα (περίπου 3-4 λεπτά). Στη συνέχεια, προσθέστε τα καρότα και την πατάτα και σοτάρετε για λίγα ακόμα λεπτά.

Προσθέστε τα μπουκέτα κουνουπίδι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε. Ρίξτε τον ζωμό (λαχανικών ή κοτόπουλου) και το θυμάρι, και αφήστε τη σούπα να βράσει. Μειώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.

Όταν τα λαχανικά είναι μαλακά, χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ χειρός ή το μπλέντερ της κουζίνας για να πολτοποιήσετε τη σούπα, μέχρι να γίνει λεία και κρεμώδης. Αν προτιμάτε πιο chunky (με κομμάτια) υφή, μπορείτε να αφήσετε τη σούπα όπως είναι.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος (αν τη χρησιμοποιείτε) και ανακατέψτε. Αλατοπιπερώστε τη σούπα προσθέστε τα κομμάτια λουκάνικου και αφήστε την να βράσει για 2-3 λεπτά ακόμα.

Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ και γαρνίρετε με θυμάρι ή μάραθο για έξτρα άρωμα.

Σχετικές Συνταγές