Burger με καυτερά λουκάνικα, αβγό και φρέσκο τυρί κρέμα

Burger με καυτερά λουκάνικα, αβγό και τυρί κρέμα

Λιγουρεύτηκες burger αλλά έχεις βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια;;
 
Από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου

Υλικά Συνταγής

Για 4 άτομα

4 ατομικά ψωμάκια καλαμπόκι
2 καυτερά λουκάνικα Μουτεβελής μεγάλα (ή 4 μικρά ανάλογα τη συσκευασία)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
4 αβγά
1 τομάτα κομμένη σε φέτες
2 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε φέτες
30 γραμμάρια baby ρόκα
½ κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
Για την sauce:
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
200 γραμμάρια λιαστή τομάτα
50 γραμμάρια νερό
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 3-4 λεπτά

Εκτέλεση Συνταγής

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα καυτερά λουκάνικα σε διαγώνιες φέτες.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις φέτες λουκάνικου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Αποσύρετε τα λουκάνικα από το τηγάνι, αφήνετε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα αυγά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε τις λιαστές τομάτες μαζί με το νερό και τα τις χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν.
Τοποθετείτε το περιεχόμενο σε ένα μπολ, προσθέτετε το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε τα ψωμάκια σε ένα ξύλο κοπής και τοποθετείτε τα υλικά με την εξής σειρά, την σάλτσα λιαστής τομάτας, το αγγουράκι τουρσί, την baby ρόκα, τα λουκάνικα, το αβγό, πασπαλίζετε με την καπνιστή πάπρικα και σερβίρετε.

Σχετικές Συνταγές