Burger με λουκάνικα μερακλίδικα, σάλτσα ψητής ντομάτας και αρωματικό γιαούρτι
Υλικά Συνταγής
Για 4 άτομα
1 συσκευασία λουκάνικα Μερακλίδικα Μουτεβελής
4 ψωμάκια για burger
2 φύλλα μαρούλι, χοντροκομμένα
Για τη σάλτσα ψητής ντομάτας
2 μεγάλες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού βαλσαμικό
Χοντρό αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Ελαιόλαδο
Για το αρωματικό γιαούρτι
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
5 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
5 φύλλα βασιλικό, ψιλοκομμένα
½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
30 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά
Εκτέλεση Συνταγής
Για τη σάλτσα ψητής ντομάτας
Βάζουμε τις ντομάτες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, πασπαλίζουμε με αλάτι και το θυμάρι, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε τις ντομάτες από τις δύο πλευρές.
Κατόπιν προσθέτουμε το βαλσαμικό, πιέζουμε τις ντομάτες με ένα πιρούνι ώστε να γίνουν σάλτσα και αποσύρουμε.
Για το αρωματικό γιαούρτι
Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά για το αρωματικό γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες και τα σωτάρουμε για μερικά λεπτά.
Φρυγανίζουμε τα ψωμάκια και απλώνουμε σε κάθε βάση ψωμιού μια στρώση ψητής ντομάτας, μαρούρι, γιαούρτι και τα λουκάνικα, κλείνουμε το burger και σερβίρουμε.
Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα ντομάτας μπούκοβο