Λουκάνικα με μανούρι και ελιά φρικασέ.
Παραδοσιακή συνταγή, με Ελληνικές νότες από την ελιά και την δροσιά του μανουριού.
Υλικά Συνταγής
Για 4-6 μερίδες
4 λουκάνικα με μανούρι και ελιά Μουτεβελής
200 γραμμάρια baby σπανάκι
2 μαρούλια ψιλοκομμένα
200 γραμμάρια αντίδια ψιλοκομμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά αλεύρι
100 ml λευκό κρασί
250 ml ζωμό κοτόπουλο
Χυμός και ξύσμα από 1 λάιμ
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 12-14 λεπτά
Εκτέλεση Συνταγής
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα με μανούρι και ελιά σε φέτες. Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Σοτάρετε τις φέτες λουκάνικο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
Προσθέτετε το ψιλοκομμένο πράσο και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί αλλά να μην πάρει χρώμα. Προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει, πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε μέχρι να μην φαίνετε άλλο και σβήνετε με το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτετε το baby σπανάκι μαζί με τα ψιλοκομμένα μαρούλια, τα αντίδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον ζωμό κοτόπουλο και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.
Όταν τα χορταρικά έχουν μαραθεί, προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και αποσύρετε από την φωτιά. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε τελευταία φορά. Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα το λουκάνικο φρικασέ πασπαλίζοντας με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.