Xmas Trees Σφολιάτα με Back Bacon & Τυρί

Xmas Trees Σφολιάτα με Back Bacon & Τυρί

Εύκολο συνοδευτικό για να μπούμε στο κλίμα των εορτών!

Υλικά Συνταγής

Υλικά (για 20 περίπου τεμάχια):

  • 800 γρ. φύλλο σφολιάτας (2 φύλλα)
  • 10 φέτες back bacon, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 10 φέτες κασέρι ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
    (γραβιέρα, ένταμ κ.ά.), κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 αυγό, χτυπημένο (για επάλειψη)
  • Σουσάμι (προαιρετικά)
  • 7 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι (για διακόσμηση)
  • Ξύλινα καλαμάκια

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά

Εκτέλεση
1. Προετοιμασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, αντιστάσεις.
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
2. Κοπή σφολιάτας
Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας και, με ροδέλα πίτσας, τα κόβουμε κάθετα σε λωρίδες πλάτους 2-3 εκ., ώστε να προκύψουν 20-22 λωρίδες συνολικά.
3. Γέμιση
Τοποθετούμε κατά μήκος κάθε λωρίδας σφολιάτας λωρίδες back bacon και τυριού, φροντίζοντας να μην εξέχουν υπερβολικά.
4. Σχηματισμός δέντρου
Διπλώνουμε κάθε λωρίδα εναλλάξ δεξιά και αριστερά, σαν κορδέλα, σχηματίζοντας δεντράκι.
Περνάμε προσεκτικά ένα ξύλινο καλαμάκι από τη βάση προς την κορυφή για να σταθεροποιηθεί.
5. Ψήσιμο
Τοποθετούμε τα δεντράκια στο ταψί.
Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η σφολιάτα και να λιώσει το τυρί.
6. Σερβίρισμα
Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και στερεώνουμε στην κορυφή από ¼ ελιάς, σαν χριστουγεννιάτικο στολίδι.
________________________________________
Tips
• Επιλέξτε τυρί που λιώνει σωστά χωρίς να «τρέχει» έντονα.
• Τα δεντράκια σερβίρονται ιδανικά χλιαρά.