Spanish tortillas
Υλικά Συνταγής
Για 6 άτομα
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κιλό πατάτες κομμένες σε φέτες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες και καθαρισμένες
300γρ. “λουκάνικο Μουτεβελής Μοσχαρίσιο με θυμάρι & κρασί” σε φέτες
12 αυγά
Αλάτι-πιπέρι
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Εκτέλεση Συνταγής
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε τις πατάτες, το δεντρολίβανο και τα
αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια θερμοκρασία για 15 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το λουκάνικο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για
άλλα 10 λεπτά.
Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε τις πατάτες με τα αυγά και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 30 δευτερόλεπτά.
Στη συνέχεια μετακινούμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε 4 λεπτά την τορτίγια επάνω
στη φωτιά, γυρίζουμε με τη βοήθεια ενός πιάτου και την αφήνουμε για άλλα 4 λεπτά.
Αν θέλουμε τα αυγά να μην είναι ρευστά παρατείνουμε το ψήσιμο λίγο παραπάνω.
Σερβίρετε ζεστή ή κρύα.