Σάντουιτς με λουκάνικα Τζουμαγιάς, μελιτζανοσαλάτα και ρόκα
Υλικά Συνταγής
Για 4 άτομα
1 συσκευασία λουκάνικα Τζουμαγιάς Μουτεβελής
8 φέτες ψωμί με ξινό προζύμι
50 γρ. ρόκα
Για τη μελιτζανοσαλάτα
2 μελιτζάνες φλάσκες
1 πιπεριές Φλωρίνης
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
20 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Χρόνος Εκτέλεσης: 60 λεπτά
Εκτέλεση
Τρυπάμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε μαζί με την πιπεριά στο φούρνο στους 200ο C μέχρι μαλακώσουν, κατόπιν ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σε ένα μπωλ.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύδι, το ελαιόλαδο, τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε το ψωμί και τα λουκάνικα σε σχαροτήγανο.
Φτιάχνουμε σάντουιτς βάζοντας σε κάθε φέτα ψωμί μια στρώση μελιτζανοσαλάτα, λουκάνικα και ρόκα, κλείνουμε με την άλλη φέτα και σερβίρουμε.
Tip: Μπορούμε να παραλείψουμε τη προσθήκη μαγιονέζας στη μελιτζανοσαλάτα