Σαγανάκι με λουκάνικο, πιπεριές και φέτα
Υλικά Συνταγής
Για 2 άτομα
20 γρ. ελαιόλαδο
400 γρ. λουκάνικο Μουτεβελής ‘’με πράσο’’, σε μέτριες ροδέλες
140 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε μεγάλες φέτες
70 γρ. πιπεριές πράσινες, σε μεγάλο καρέ
70 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μεγάλο καρέ
10 γρ. καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
400 γρ. σάλτσα ντομάτας
100 γρ. φέτα, τριμμένη
θυμάρι
αλάτι
μαϊντανός φύλλα, χοντροκομμένος
Χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά
Εκτέλεση Συνταγής
Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα μέχρι να πάρει έντονο χρώμα απ’ όλες τις πλευρές, για 5’ λεπτά περίπου.
Αποσύρουμε το λουκάνικο σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί.
Επαναφέρουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο εάν χρειάζεται και σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμένουν τραγανά, για 3’ λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλατίζουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά.
Μόλις η σάλτσα έρθει σε βρασμό, σβήνουμε τη φωτιά, επαναφέρουμε το λουκάνικο στο τηγάνι, προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και μοιράζουμε από πάνω την τριμμένη φέτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, μέχρι η φέτα να έχει λιώσει ελαφρώς, για 5’ λεπτά περίπου.
Γαρνίρουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.