Ριζότο με λουκάνικο με πράσο, κολοκύθα και μαντζουράνα

Ριζότο με λουκάνικο με πράσο, κολοκύθα και μαντζουράνα

Ριζότο α λα ελληνικά! Το πιο νόστιμο ριζότο που θα δοκιμάσετε με κολοκύθα και λουκάνικο με πράσο!

 

 

Υλικά Συνταγής

Για 2 άτομα

450 γρ. ρύζι αρμπόριο για ριζότο
1,6 λίτρα ζωμός κοτόπουλου
2 κουταλιές βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 συσκευασία Λουκάνικο Μουτεβελής με πράσο
8 φύλλα μαντζουράνας
100 γρ. κολοκύθα σε κυβάκια
150 γρ. παρμεζάνα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με την κολοκύθα, προθερμένουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βάζουμε σε ταψί αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε την κολοκύθα, προσθέτουμε σταγόνες ελαιόλαδο και αλάτι, ψήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 1-2 λεπτά.
Κόβουμε το λουκάνικο σε φέτες πάχους μικρότερο του ενός εκατοστού και τα προσθέτουμε στο τηγάνι, σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τα φύλλα μαντζουράνας και το ρύζι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 περίπου λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό κοτόπουλο μέχρι να πάρει μία βράση.
Παίρνουμε δύο κούπες από το ωμό που βράζει και τις ρίχνουμε στο ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο.
Μόλις το ρύζι απορροφά το ζωμό επαναλαμβάνουμε ανακατεύοντας συνέχεια.
Το ρύζι είναι έτοιμο μόλις απορροφήσει όλο το ζωμό και αποκτήσει μια κρεμμώδη υφή.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα ανακατεύοντας.
Τέλος προσθέτουμε την κολοκύθα και σερβίρουμε!

Σχετικές Συνταγές