Πολύχρωμες φακές με λαχανικά και λουκάνικο
Υλικά Συνταγής
(για 4 άτομα)
400 γραμμάρια τρίχρωμες φακές
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 καρότο κομμένο
1 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
250 γραμμάρια τοματίνια
1½ λίτρο ζωμό κοτόπουλο
300 γραμμάρια λουκάνικο με φιστίκι Αιγίνης Μουτεβελής
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Ar
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25-30 λεπτά
Εκτέλεση Συνταγής
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το καρότο στα 4 κατά μήκος και
μετά σε φέτες, τις πιπεριές σε κυβάκια, τα τοματίνια σε 4, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι
και το λουκάνικο με φιστίκι Αιγίνης σε φέτες.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με τον ζωμό λαχανικών και βράζετε τις
τρίχρωμες φακές.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και
προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα λαχανικά, το καρότο μαζί με το κρεμμύδι την πράσινη πιπεριά και την
πιπεριά Φλωρίνης για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν οι φακές είναι έτοιμες τις σουρώνετε, τις προσθέτετε μαζί με τα τοματίνια,
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι στο τηγάνι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-
2 λεπτά.
Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και
σοτάρετε το λουκάνικο για 3-4 λεπτά να πάρει ωραίο χρώμα και να βγάλει τα
αρώματα του.
Όταν το λουκάνικο είναι έτοιμο σερβίρετε σε βαθιά, ατομικά πιάτα τις φακές με το
λουκάνικο με φιστίκι Αιγίνης από πάνω και 1 μεγάλη κουταλιά φρέσκο τυρί κρέμα.