Muffins αυγού με λαχανικά & Back Bacon (χωρίς λάδι)
Τρώγονται ζεστά ή κρύα — τέλεια επιλογή για σνακ στο γραφείο, μετά την προπόνηση ή ακόμα και για το σχολείο για τα παιδιά!
Light, cozy και γεμάτα γεύση!

Υλικά Συνταγής
Υλικά (για 6–8 muffins):
6 αυγά
4 φέτες back bacon, ψημένες και ψιλοκομμένες
½ κόκκινη πιπεριά, σε μικρά κυβάκια
½ κολοκύθι, τριμμένο και στραγγισμένο
¼ φλ. καλαμπόκι (προαιρετικά)
2 κ.σ. τυρί χαμηλών λιπαρών (π.χ. light γραβιέρα)
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προαιρετικά: λίγη ρίγανη ή σχοινόπρασο για άρωμα
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Εκτέλεση
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνεις το bacon μέχρι να γίνει τραγανό και το αφήνεις να στραγγίξει σε χαρτί κουζίνας.
Σε ένα μπολ χτυπάς τα αυγά με το πιρούνι, προσθέτεις τα λαχανικά, το τυρί, το bacon, αλάτι, πιπέρι και μυρωδικά.
Μοιράζεις το μείγμα σε θήκες για muffins (ιδανικά σιλικόνης, χωρίς λάδι ή χαρτάκια).
Ψήνεις για 20–25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
Tip:
Τρώγονται ζεστά ή κρύα