Muffins αυγού με λαχανικά & Back Bacon (χωρίς λάδι)
Τρώγονται ζεστά ή κρύα — τέλεια επιλογή για σνακ στο γραφείο, μετά την προπόνηση ή ακόμα και για το σχολείο για τα παιδιά!
Light, cozy και γεμάτα γεύση!

Υλικά Συνταγής
Υλικά (για 6–8 muffins):
- 6 αυγά
- 4 φέτες back bacon, ψημένες και ψιλοκομμένες
- ½ κόκκινη πιπεριά, σε μικρά κυβάκια
- ½ κολοκύθι, τριμμένο και στραγγισμένο
- ¼ φλ. καλαμπόκι (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. τυρί χαμηλών λιπαρών (π.χ. light γραβιέρα)
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Προαιρετικά: λίγη ρίγανη ή σχοινόπρασο για άρωμα
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνεις το bacon μέχρι να γίνει τραγανό και το αφήνεις να στραγγίξει σε χαρτί κουζίνας.
- Σε ένα μπολ χτυπάς τα αυγά με το πιρούνι, προσθέτεις τα λαχανικά, το τυρί, το bacon, αλάτι, πιπέρι και μυρωδικά.
- Μοιράζεις το μείγμα σε θήκες για muffins (ιδανικά σιλικόνης, χωρίς λάδι ή χαρτάκια).
- Ψήνεις για 20–25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
Tip:
Τρώγονται ζεστά ή κρύα