Ζυμαρικά μεγάλα (τύπου κοχύλια) γεμισμένα με κρέας & λαχανικά στο φούρνο

Ζυμαρικά μεγάλα (τύπου κοχύλια) γεμισμένα με κρέας & λαχανικά στο φούρνο

Με τη λιακάδα αναπολούμε καλοκαίρι… Κοχύλια με μοσχαρίσιο λουκάνικο με θυμάρι στο φούρνο!

Υλικά Συνταγής

Για 4 άτομα

Για τα κοχύλια

500 γρ. conchiglie μεγάλα
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
400 γρ. μανιτάρια champignon
250 γρ. λουκάνικο μοσχαρίσιο με θυμάρι
500 γρ. τομάτες τριμμένες
1 μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι
1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
3 κουταλιές σούπας παρμεζάνα
4-5 φύλλα φρέσκος βασιλικός

Για τη μπεσαμέλ
70 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι
500 ml φρέσκο γάλα
Λίγο μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά σούπας παρμεζάνα

 

Εκτέλεση Συνταγής

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να ροδίσει. Αφού έχουμε ψιλοκόψει τα μανιτάρια τα βάζουμε και αυτά στο τηγάνι μαζί με το λάδι και το κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά.

Στη συνέχεια βάζουμε μέσα και τα λουκάνικα ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε ένα ποτήρι άσπρο κρασί και όταν εξατμιστεί βάζουμε και λίγο τοματοπελτέ λίγο αλάτι και πιπέρι .

Βάζουμε το νερό και όταν βράσει προσθέτουμε αλάτι και βάζουμε και τα κοχύλια. Τα βράζουμε το μισό χρόνο από αυτό που λέει στη συσκευασία.

Σε μια άλλη κατσαρόλα φτιάχνουμε τη μπεσαμελ. Βάζουμε το γάλα, το βούτυρο, το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε γρήγορα με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και προσθέτουμε παρμεζάνα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο μοσχοκάρυδο ακόμα .

Βγάζουμε τα κοχύλια και τα στραγγίζουμε καλά να φύγει όλο το νερό. Τα απλώνουμε στον πάγκο και αρχίζουμε να τα γεμίζουμε με τη γέμιση του λουκάνικου. Τα τοποθετούμε προσεκτικά ένα ένα στο ταψί του φούρνου αφού πρώτα έχουμε ρίξει στον πάτο λιγότερη από τη μισή μπεσαμελ. Τα τοποθετούμε έτσι ώστε να μην κουνιούνται. Ρίχνουμε προσεκτικά και την υπόλοιπη μπεσαμελ πανω από τα κοχύλια και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα. Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.

Έτοιμοι για σερβίρισμα!

Σχετικές Συνταγές