Κεφτεδάκια με λουκάνικα χωριάτικα με πράσο στο φούρνο & λεμονοσκορδάτες πατάτες.
Όλοι αγαπάμε τα κεφτεδάκια και κυρίως τα παιδιά! Η αγαπημένη μας σεφ Ντίνα Νικολάου χρησιμοποιεί «κιμά» από λουκάνικο με πράσο, που τα κάνουν πιο αφράτα και πιο νόστιμα. Ένα αγαπημένο πιάτο… γίνεται ακόμα πιο αγαπημένο;
Υλικά Συνταγής
Για τα κεφτεδάκια
600 γρ. χωριάτικα λουκάνικα με πράσο Μουτεβελής
1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, χωρίς κόρα, μουσκεμένο και στιμμένο
½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τις πατάτες
1 κιλό πατατούλες μικρές (ή μεγάλες κομμένες σε χοντρά κομμάτια), καθαρισμένες
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
2 κουτ. σούπας μουστάρδα, πικάντικη
χυμό και ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα
Για 4 άτομα
Εκτέλεση Συνταγής
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C και ξεκινάω με τις πατάτες.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Ρίχνω τις πατάτες μέσα στο μπολ, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά με τα χέρια μου. Αδειάζω τις πατάτες σε ένα ευρύχωρο ταψί και βάζω στον προθερμασμένο φούρνο να ψηθούν για 30 λεπτά.
Συνεχίζω με τα κεφτεδάκια.
Χαράζω τα λουκάνικα με ένα κοφτερό μαχαίρι και αφαιρώ την εξωτερική μεμβράνη τους. Ρίχνω τη γέμιση μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτω το κρεμμύδι, το ψωμί, το αλεύρι, το αυγό, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζυμώνω καλά με τα χέρια μου για 5 λεπτά, βρέχοντάς τα κάθε τόσο, με λίγο νερό. Πλάθω τη ζύμη σε μικρά κεφτεδάκια.
Βγάζω το ταψί με τις πατάτες από το φούρνο και αραδιάζω από πάνω τα κεφτεδάκια.
Επαναφέρω το ταψί στο φούρνο και συνεχίζω το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμα.
Σερβίρω τα κεφτεδάκια με τις πατατούλες πασπαλίζω με λίγη έξτρα ρίγανη.