Κάσερολ με λουκάνικο μοσχαρίσιο, κρεμύδι, πράσο και κομμάτια μήλου

Κάσερολ με λουκάνικο μοσχαρίσιο, κρεμύδι, πράσο και κομμάτια μήλου

 

Υλικά Συνταγής

Για 4 άτομα

1 συσκευασία Μοσχαρίσιο Λουκάνικο Μουτεβελής
1 κ.σ ελαιόλαδο
1 μεγάλο μήλο γκραν σμιθ
1 πράσο
1 κρεμμύδι
330ml μηλόξιδο
175ml ζωμό λαχανικών
1 κ.σ μουστάρδα
1 κ.σ μέλι
θυμάρι
αλάτι
θερκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
25g βούτυρο

Χρόνος εκτέλεσης: 50 λεπτά

Εκτέλεση

Θα χρειαστούμε ένα ταψάκι ή πυρέξ περίπου 28 εκ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Κόβουμε το λουκάνικο σε λεπτές φέτες. Έχει σημασία το πάχος να είναι περίπου ίδιο για όλα τα κομμάτια.
Συνεχίζουμε με το κόψιμο το λαχανικών.
Κόβουμε το πράσο σε λεπτές φέτες.
Συνεχίζουμε με το κρεμμύδι και το μήλο κόβωντας σε λεπτές φέτες μισοφέγγαρο, περίπου θα μας βγουν 12 κομμάτια το καθένα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις φέτες λουκάνικο, θέλουμε να πάρει χρώμα κι από τις δύο πλευρές.
Αφαιρούμε τα λουκάνικα από το τηγάνι και τα κρατάμε στην άκρη.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο τηγάνι στη μέση, προσθέτουμε το βούτυρο και τις φέτες κρεμμυδιού. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας απαλά για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε το μήλο στο τηγάνι και δυναμώνουμε τη φωτιά μας.
Προσθέτουμε το μηλόξιδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι τα υγρά μας να κατέβουν στη μέση.
Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, τη μουστάρδα, το μέλι, αλάτι και θρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας.
Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε στο τηγάνι μας και τα λουκάνικα, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
Θα μεταφέρουμε τα υλικά μας από το τηγάνι στο ταψάκι/πυρέξ μας.
Για να έχουμε μια όμορφι εικόνα όπως θα το σερβιρουμε εμείς πήραμε με μια τσιμπήδα τα μήλα και ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά και τα τοποθετήσαμε μοιόμορφα κυκλικά στο σκεύος μας. Μπορείτε φυσικά να παραλείψετε το στήσιμο κι απλά να ρίξετε τα υλικά το σκεύος σας.
Μεταφέρουμε το σκεύος μας με τα υλικά στο φούρνο και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά.

Σχετικές Συνταγές