Καγιανάς με Κοζάκικα Λουκάνικα με σάλτσα ντομάτας, πατάτες και αβγά μάτια στο τηγάνι

Καγιανάς με Κοζάκικα Λουκάνικα με σάλτσα ντομάτας, πατάτες και αβγά μάτια στο τηγάνι

Είσαι από αυτούς που καλοκαίρι σημαίνει καγιανάς και ζυμωτό ψωμί;
Σου έχουμε σούπερ συνταγή, καγιανάς με Κοζάκικο λουκάνικο γιατί η μάσα θέλει τρέλα και νοστιμιά!

Υλικά Συνταγής

Για 4 άτομα

700 γρ. πατάτες, σε κυβάκια του 1,5 εκ.

 1 συσκευασία Κοζάκικο λουκάνικο Μουτεβελής, σε φέτες

 ελαιόλαδο

 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε μικρά καρέ

 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

 4 αυγά

250γρ ντομάτα τριμμένη φρέσκια ή σε συσκευασία

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ψιλοκομμένος μαϊντανός

 

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος εκτέλεσης: 25 λεπτά

Εκτέλεση Συνταγής

Θα χρειαστoύμε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι για τη συνταγή.

Ξεκινάμε με τους κύβους πατάτας, σε ένα διαφορετικό σκεύος  τηγανίζουμε τις πατάτες σε άφθονο λάδι μέχρι να ροδίσουν απ΄ έξω, προτιμάμε κάποιο άλλο λάδι εκτός ελαιόλαδου για να μη βγουν πολύ βαριές. Μόλις πάρουν χρώμα αποσύρουμε και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

Στο τηγάνι σοτάρουμε τις φέτες από το Κοζάκικο λουκάνικο μέχρι να ροδίσουν, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε λάδι ή βούτυρο, αφήνουμε τα υγρά του λουκάνικου να κάνουν όλη τη δουλειά!

Αποσύρουμε από το τηγάνι τις φέτες λουκάνικου και τις αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο. Με ένα κουτάλι βγάζουμε από το τηγάνι μας τα πολλά υγρά και το λίπος, αφήνουμε 1-2 κουταλιές της σούπας για να συνεχίσουμε το μαγείρεμα.

Προσθέτουμε τα 30ml ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές, σοτάρουμε για 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τη τριμμένη ντομάτα και περιμένουμε να πάρει μία βράση, έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά της ντομάτας. Προσοχή, δε θέλουμε να στεγνώσει τελείως η σάλτσα μας για να τηγανιστούν τα αυγά μας!

Προσθέτουμε τα λουκάνικα και τις πατάτες, ανακατεύουμε ελαφριά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγο ακόμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι!

Τέλος χαμηλώνουμε τη φωτιά και σπάμε τα αβγά μας πάνω από τα υλικά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν. Σε λίγα λεπτά θα είναι έτοιμα.

Μόλις είναι έτοιμα τα αβγά μας σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Τιπ: Μπορείτε αν δε θέλετε τα αβγά σας μάτια να τα χτυπήσετε σε ένα μπολ και να τα προσθέσετε πάνω από τα υλικά.

Για τους τολμηρούς που αγαπούν τα πικάντικα μπορείτε να προσθέσετε με την τριμμένη ντομάτα λίγο μπούκοβο!

Σχετικές Συνταγές